points made

We make a point in fashion

 

 Nieuws!

Op zaterdag 16 december is de volgende Points Made fashion show een feit. U ziet de ontwerpen van beginnende en gevorderde fashion designers. In een spectaculaire show kunt u hun kunstwerken bewonderen. De groep beginnende designers presenteren hun collectie in het thema "Boy meets Girl". 

De groep gevorderde designers hebben de opdracht hun eigen label of brand te laten zien. Dit doen ze door hun kleding in een kleine shop, in de hal, te verkopen. Tevens laten zij een deel van de collectie zien op de catwalk.  

De show wordt 2 keer gegeven. In de middag en avond. 

Kaarten voor de middag 15u zijn te koop via:  https://www.ticketkantoor.nl/shop/pointsmade 

Kaarten voor de avond 20u zijn te koop via:  https://www.ticketkantoor.nl/shop/Points-made

 

 

Wie zijn wij!

Wij zijn een platform waar de afgestudeerde of beginnende mode ontwerper de kans krijgt hun talent verder te ontwikkelen. Wil jij na een mode opleiding verder of heb je, je studie niet af gemaakt, meld je dan aan. Dit is misschien het op stapje naar iets groots.Dit jaar is de show in het thema " Boy meets Girl". Je maakt je eigen collectie in dit thema. En heb je wat hulp nodig dan kun je bij ons in het atelier terecht, daar zijn alle machines aanwezig. 

Na de modeshow blijf je nauw betrokken in het team van designers. Dit geeft je de mogelijkheid een eigen label te ontwikkelen. Je wordt daarin begeleid door professionals. De eerste groep designers is nu volop aan het werk met hun eigen label. Maak kennis met ze bij de modeshow van 16 december a.s.

 

 

 
 


    

 

 


Wij zijn een platform voor talent ontwikkeling. Wij bieden beginnende fashion designers een mogelijkheid hun modecollectie te presenteren op de catwalk. Je krijgt de mogelijkheid je verder te ontwikkelen. Het is een jaarlijks terugkerend evenement. Houd de website in de gaten, zodat je weet, wanneer de inschrijving begint voor de volgende editie. De eerste editie van 17 dec.j.l. was een groot succes.

Na de modeshow stopt jouw deelname niet! Blijf ons dus volgen want je kunt jezelf steeds verder ontwikkelen.

Door haar jarenlange ervaring van werken met studenten uit het Mbo en Hbo, kwam Mia Stik er achter dat veel afgestudeerde designers nergens terecht kunnen om verder te komen. Points Made wil deze studenten een podium geven. Als je deelneemt als designer dan krijg je de opdracht om volgens een thema te werken. Vanuit dit thema maak je een aantal ontwerptekeningen. Na goedkeuring moeten deze ontwerpen worden gemaakt. Je kunt hiervoor gebruik maken van het atelier en technische kennis van Mia.    

  

Om zo,n mode show en collectie samen te stellen is natuurlijk de juiste inzet en kennis nodig. Dus worden er wel een aantal eisen gesteld aan de designers. Om mee te doen moet minimaal een Mbo4 of Hbo niveau hebben, wat mode gerelateerd is.

Natuurlijk zitten er kosten aan dit geheel verbonden. Je moet je eigen materialen kopen. En we dragen de kosten met elkaar als groep. Je bent verantwoordelijk voor je eigen vervoer.

 


Points Made groot succes!

Op 17december j.l. was de eerste points made modeshow een feit. In een uitverkochte fabriekshal aan de Steiger, liepen zo,n 25 modellen in de ontwerpen van 7 designers. Wendy Ost, George Elias, Yasmina Saban, Anneke Speelman, Semaja Bruining, Nazaria Leonard en Arielle van der Vaart, ontwierpen een collectie in het thema Urban Chique. De aankleding zoals licht geluid en sfeer was verzorgd door Olav en Henk van der Zijde van Stats entertainment uit Almere. De muziek was van Danny Marbus. De catwalk trainingen waren verzorgd door Wendy Ost en Cheyenne Laverne. Beppie Huymans heeft bij de laatste trainingen nog wat choreografie advies gegeven, waardoor het een mooi geheel werd.  Natuurlijk kan zo,n project niet zonder de hulp van alle fantastische vrijwilligers.   

 

 

Ben je bij de modeshow geweest, laat het ons dan weten wat je er van vond.